Action tegen schuldgevoel

EX-MageZine 3

Action tegen schuldgevoel!

In deze Ex-Zine gaat het vandaag over iets luchtigs, of niet. Oordeel zelf!

Heb jij dat ook dat je zomaar ineens je programma omgooit?

Vandaag  heb ik zin om ineens iets anders te gaan doen, geen werk geen verplichtingen.

Bij de eerste gedachte om “uit de band” te gaan springen komt ook direct dat andere gevoel om- hoog, ken jij deze venijnige knager aan je hersenen ook : schuldgevoel….

Was er ooit een tijd zonder schuldgevoel bedenk ik mij, was ik al niet heel jong bezig de beste dochter te willen zijn, de grootste zus,  de meest trouwe vriendin?

Wilde ik de meest talentvolle ballerina  zijn voor de beeldschone elegante roze balletjuf, haar nooit teleurstellen ?

Ik schrik ervan nu ik dit schrijf dat schuldgevoel er al zo vroeg was, is het schuldgevoel of was het toen nog een gebrek aan zelfvertrouwen.

Wanneer ben je goed genoeg en  verdien je het om zomaar uit de band te springen zonder maar een sprankje van “oei eigenlijk zou ik …” .

Ik ben leuk opgedroogd, niet dom, reuze handig en sociaal behendig, zorg voor mijn gezin en hardwerkende man, wandel trouw met onze hondjes. Heb mijn moeder verzorgd toen ze ongeneeslijk ziek bleek en probeer mijn business succesvol te maken en naar eer en geweten te voeren.

Waarom dan zo kritisch en zo snel dat schuldgevoel?

Een kopje koffie op mijn voor terras, mijn blik valt op de overbuurvrouw , jong en net moeder…

Met het “nog steeds klaar om gebracht te worden cadeautje” ( schuldgevoel om dat het ventje al 5 weken oud is inmiddels) loop ik op haar af. Ze straalt en haar zachte uitdrukking herinnert mij aan de tijd met mijn pasgeborenen. Daar was het ineens, mijn serieuze schuldgevoel heb ik cadeau gekregen gratis en voor niets op het moment dat mijn eerste spruit in mijn armen lag, zou ik ooit goed genoeg voor hem kunnen zorgen, had ik alles in huis om een goede moeder te worden, zou ik wel genoeg van hem kunnen houden?

Dit flitste door mijn hoofd  vertederd turend in de hippe kinderwagen van de overbuurvrouw……..

“Hoe gaat het ? “ vroeg ik haar. “ooohhh prima hoor, glimt ze terug en dan zie en voel ik dat wat ik ook zo goed ken, schuldgevoel. Met een zuchtje komt het eruit “het is een hele verantwoordelijkheid, ik geniet er van maar….. ik hoop dat ik alles wel goed doe…..”

Gefeliciteerd overbuurvrouw,  “welkom bij de club” ! “Tuurlijk doe je alles goed, je bent goed voorbereid je man is al ervaren met baby’s en de kleine is toch goed gezond” ! Ik keek er zo bemoedigend mogelijk bij.

Dat ze daarvan nou echt opgeluchter door leek?

Dit was het moment, terug naar huis, alles uit de handen laten vallen en doen waar ik zin in heb. Zoveel gegeven vandaag al aan honden, kinderen, werk en de was….nog zoveel te geven in de toekomst…..

Op naar de “action” daar kun je winkelen zonder schuldgevoel!

Doe eens lekker gek!

Wat doe jij als je er even tussen uit wil, zonder je schuldig te voelen?

Laten we elkaar helpen met schuldgevoel vrije ideeën! Deze krijg je van mij cadeau!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment